REKLI SU O NAMA

“Festival vina je jureći, preskačući uobičajene duge godine stjecanja iskustva postao jubilaran već svojim drugim izdanjem! Termin održavanja markerom se označava na svim kalendarima.

Od ugodnog, pomalo ladanjskog druženja na ‘Ribarcu’ 2004. godine, već je ove godine Festival prerastao u strukovni, ‘must-to’ susret vinara, trgovaca i proizvođača opreme i ostalog vezanog uz vino i žestoka pića. Međusobni razgovori izlagača, razmjena iskustava i znanja, ali prvenstveno prezentacija roba i usluga brojnim posjetiocima na središnjem novosadskom trgu učinili su da Festival tih dana bude ‘centar svijeta’ za ljubitelje dobre kapljice.”

 • Vladimir Sakač, Bumbar, Zagreb

“Na Festivalu vina u Novom Sadu je zaista prodefilovalo puno ljudi. Ova manifestacija za mene prevashodno ima edukativni značaj. Mi vinari imali smo prilike da više saznajemo o različitim ukusima potrošača, a oni da od nas čuju neke korisne stvari o vinu. Tako se polako izgrađuje kult vina.”

 • Marko Fon, Vinarija FON, Slovenija

“Naš je utisak je da je cela priredba bila na nivou, posebno nam se dopadaju štandovi za izlagače. Toliko nam se sviđa ovakvo rešenje da razmišljamo da napravimo nešto slično u Pečuju na sajmu vina.”

 • Agneš Farago, Expo Centar, Pečuj

“Prvih dana juna, na Trgu Slobode, ispred gradske kuće, održana je dionizijska svetkovina kakva do sada nije zabeležena kod nas. Festival je prevazišao sva očekivanja i nadanja. Novi Sad se tako na najbolji način kandidovao da i ubuduće neguje i širi kulturu vina koja je kod nas veoma zanemarena.”

 • Petar Samardžija, Svet pića

“Bila je to manifestacija na nivou, sa bogatim kulturnim sadržajem i velikim brojem posetilaca. Bio je to Festival dobrog vina, druženja i dobre muzike, gde je svako mogao pronaći nešto za svoju dušu.”

 • E. Marjanov, Građanski List

“Ovo je za nas značajan projekat i različit od drugihu tom smislu što smo ovde zajedno sa privredom napravili jednu manifestaciju koja po svojoj konfiguraciji podseća na kulturnu industriju.”

 • Radovan Jokić,Član gradskog veća zadužen za kulturu

“Mislim da je pokrajinska administrarcija prepoznala pravu ideju i pravi način da se naša regija promoviše. Vina su nešto što mi imamo ovde, tradicionalno, što je jedan dobar naš domaći brend. Mislim da kroz ove načine promocije i podrške ovakvim autentičnim manifestacijama sa naših prostora, mi najbolje promovišemo našu regiju, činimo je prepoznatljivom u okruženju u velikoj porodici evropskih naroda i mislim da ćemo i u narednom periodu, naravno, nastaviti ovakve projekte da podržavamo.”

 • Siniša Lazić, Pokrajinski sekretar za privredu, IZVRŠNO VEĆE AP VOJVODINE

“Mi nismo prvi put u Srbiji ali prvi put nastupamo na ovakvom Festivalu i veoma nam se dopada, smatramo da je ovo tržište jako zainteresovano za italijanska vina.”

 • Ovidio Muran, ITALIAN QUALITY, Italija

“Ova organizacija je veoma dobra i sve funkcioniše savršeno.Izlagački štandovi su odlični, program je veoma širok i publika je veoma zainteresovana za ovu tematiku.”

 • Miro Folćan, ANSELMANN, Nemačka

“Ima boga-kaže narod, posrećilo nam se što se vremena tiče jer kako je Festival počeo tako nas je sunce obradovalo. Prijatno je, prve večeri je trajao lep program do 1 sat posle ponoći, nakon toga skup izlagača na salašu 137, druge večeri posle završetka radnog vremena Festivala se išlo na brodsku zabavu. Ne može biti lepše, ima gostiju sa svih strana. Ono što mi je najdraže je da nije bilo nikakvih ekscesa i svi su raspoloženi. Ovo je stvarno steklo imidž Međunarodnog festivala vina kao jedna kulturološka manifestacija u svakom pogledu .”

 • Žarko Živanović, UDRUŽENJE MUZEJ PČELARSTVA PROF.JOVAN ŽIVANOVIĆ,Sremski Karlovci

“Ovo je jedna izvrsna manifestacija, odlično organizovana u Novom Sadu. Čast nam je i zadovoljstvo da učestvujemo na ovakvom Festivalu u kolijevci vina sa našim dobrim, hercegovačkim vinima.”

 • Zoran Obrad Vukoje, Podrum VUKOJE, Trebinje

“Imamo izuzetno zadovoljstvo da prisustvujemo ovakvom Festivalu i definitivno nam je drago što je baš Novi Sad organizator jednog ovakvog Festivala, s obzirom da znamo da su ovi regioni poznati još od davnina po proizvodnji vina. Poznato je da se svugde u Evropi neguje kultura vina, tako da, što se tiče naše vinske kuće, sigurno je da i mi dajemo punu podršku svim ovakvim manifestacijama koji popularišu kulturu vina kod nas.”

 • Veselin Đurišić, PLANTAŽE 13. jul, Podgorica

“U odnosu na prošlu godinu dva puta bolji, neki kažu i tri puta bolji Festival. Ima dosta posetilaca i lepo je sređeno. SUPER, SUPER!”

 • Milorad Jelić, KRISTAL GLASS, Ravno Selo

“Ovo je zaista izvanredna manifestacija, ove godine posebno zahvaljujući finom ambijentu. Struktura ljudi na ovome Festivalu je drugačija u odnosu na poljoprivredni sajam gdje su posetioci uglavnom poslovni partneri, a ovdje ljubitelji vina, koji u ovoj ogromnoj količini ponuđenih proizvoda mogu odabrati nešto za svoje srce, svoju dušu. Mislim da je ovaj Festival izvanredna stvar i u smislu popularisanja vina i vinske kulture uopšte i da ga treba podržati. Mi to i činimo tako što smo svake godine učesnici od njegovog osnivanja.”

 • Mirko Gagić, NAVIP, Zemun

“Societe Generale banka 2007. godine obeležava 142. godinu poslovanja i jubilarnu 30. godišnjicu u Srbiji. Kroz svoje celokupno postojanje, Societe Generale ceni i podržava tradicionalne vrednosti i kulturu svake zemlje u kojoj poslujemo. Societe Generale banka je imala zadovoljstvo da podrži Festival vina u Novom Sadu kao bitan događaj u kalendaru lokalne zajednice i nadamo se da smo doprineli uspehu ove manifestacije.”

 • Vladan Manić, izvršni direktor strategije i marketinga Societe Generale banke u Srbiji

“Ja sam, kao izlagač već 3. put na Festivalu. Mislim da je fantastičan i da su dame iz INTERFESTA, fantastično organizovale čitavu manifestaciju.”

 • Sava Aliđukić, VINOPRODUKT, Neštin

“Mi smo veoma zadovoljni i prošle godine smo imali zaista zapaženo učešće. Priča je izuzetna, mi volimo uopšte učešća na Festivalima. Festival INTERFEST je reprezentativan i može da se meri sa bilo kojim u Evropi.”

 • Dušanka Tomašević, EUROPAMONT, Novi Sad

“Ovo je zaista dobro organizovan i osmišljen festival, na kome pored najpoznatijih svetskih proizvođača izlažu i vinari i vinogradari koji, bez obzira na kvalitet i geografsko poreklo svojih vina, još uvek ne mogu da izađu na tržište Evropske unije. Među njima su i hrvatski vinari i vinogradari s Hvara, Brača, Korčule i Pelješca, koji su se prvi put organizovano pojavili na ovom festivalu.”

 • Prof.dr.Bernard Kozina, Agronomski fakultet, Zagreb

“Život bez vode je nezamisliv, a bez vina besmislen. Ova činjenicaje samo jedan od razloga što je velika kompanija Knjaz Miloš od samog početka stala uz Međunarodni festival vina Interfest u Novom Sadu. Mnogo značajnije je to što smo, praktično, nakon tri godine dobre saradnje, sa prvobitne pozicije sponzora ove manifestacije ušli u jednu vrstu partnerskog odnosa jer smo procenili da se ovde radi o jednoj, zaista, ozbiljnoj privredno-turističkoj manifestaciji.”

 • Rade Pribićević, direktor za korporativne i regulatorne poslove kompanije KNJAZ MILOŠ

“Vino je piće koje zbližava ljude, koje nas čini kreativnijim, druželjubivijim i veselijim. Festival vina je uspeo da prepozna ovakvo stanje duha i da ga pretoči u formu pristupačnu svima.”

 • Nikola Jančić, časopis VINO

“Ovogodišnji Intrefest je pokazao da je moguće da za kratko vreme dobra ideja preraste u dobar poslovni potez! Ono što je za nas kao proizvođače značajno je da smo ostvarili direktan kontakt sa velikim brojem potrošača, čuli njihova mišljenja i sugestije, što će opredeliti i određene smernice u našem budućem radu. Festival nam je omogućio da pored postojeće palete proizvoda predstavimo i novo specijalno belo slatko vino “Mistela” koje će se uskoro naći na tržištu, kao i da ostvarimo kontakte sa potencijalnim budućim kupcima. Festivali ovog tipa su pravi način promovisanja vinske kulture u našoj zemlji, te očekujemo da će Interfest 07 napraviti još jedan kvalitativni korak na svom razvojnom putu na opšte zadovoljstvo kako posetilaca, tako i izlagača i organizatora, koji su se radeći jedan veoma ozbiljan posao i sjajno družili pod otvorenim nebom prelepog Novog Sada.”

 • Jelena Zonić, Menadžer marketinga , VRŠAČKI VINOGRADI

Sve mode prolaze samo vino ostaje
– Jedan Francuz