Festival vina Interfest 2018 u Novom Sadu

U okviru petnaestog Festivala vina Interfest, koji će trajati od 14. do 16. juna na Trgu slobode u Novom Sadu, predstaviće se više od stotinu vinarija i proizvođača gastronomskih specijaliteta.

Vaučeri za degustaciju vina

Posetioci petnaestog Interfesta moći će da kupe vaučere za degustaciju vina, a oni koji žele da ponesu i uspomenu sa Interfesta, mogu kupiti brendiranu čašu festivala.

Interfest je više od festivala vina

Vojvodina je regija sa veoma dugom tradicijom uzgajanja vinove loze i pravljenja vina. Ipak, po potrošnji vina po glavi stanovnika nalazi se na najnižim mestima u Evropi. Situacija se poslednjih godina menja, a Interfest u tome ima svojih zasluga; sve je više novih vinograda i vinarija, ali i novih konzumenata koji sa ljubavlju i poštovanjem izučavaju vino i uživaju u njemu.

Kao festival koji ima za cilj promociju vina i vinske kulture, Interfest nudi i brojne tribine i radionice o novim tehnološkim dostignućima u proizvodnji vina i uzgajanju vinove loze, o promenjivim odnosima na tržištu i ugostiteljstvu, o novonastalim kategorizacijama vina, kao i sve bitnijem marketingu i neiscrpnim turističkim potencijalima koje vino ima.

Sve je više onih koji bi da nauče i o načinima degustiranja, prepoznavanja i slaganja hrane i vina, te i njima Interfest nudi predavanja i naravno, pokazne vežbe. Na Interfestu se može čuti i o pozitivnim efektima vina na zdravlje ljudi.

Festival za vernu i novu publiku

Interfest ima vernu publiku u Srbiji, ali i u svim okolnim zemljama.

Zamišljen je kao, iznad svega, promocija vinske kulture i afirmacija kulturnog i privrednog povezivanja, ali i kao mesto gde će se predstaviti domaća kulturna i turistička ponuda, izdvajajući „Puteve vina Srbije”.

Samim svojim postojanjem Interfest podstiče stvaranje novih i širenje postojećih tržišta vina.

Izvor: Poljosfera

Tags: