Festival vina Interfest 2018 – za sve hedoniste

  • Home
  • FESTIVAL
  • Festival vina Interfest 2018 – za sve hedoniste

NOVI SAD – Petnaesti Festival Interfest, koji promoviše vino, počinje 14. juna i trajaće do 16. juna. U tom periodu na Trgu slobode u Novom Sadu biće predstavljeno više od stotinu vinarija i proizvođača gastronomskih specijaliteta.

Festival hedonizma, kako ga mnogi nazivaju, za ovu deceniju i po postao je jedan od omiljenih festivala Novosađana, ali i gostiju koji dolaze iz regiona.

“Ove godine posetioce, pored vrhunskih vina, očekuju i kvalitetne rakije. Imaćemo i probranu gastro ponudu, sireve i druge delikatese koje se slažu uz vino. Pomažu da gutljaji sami klize”, najavljuju organizatori. Program ovogodišnjeg Interfesta možete pogledati na linku.

Na ovogodišnjem Interfestu ponovo će biti organizovan i niz stručnih radionica i panela. O muzičkom programu brinuće Aleksandar Dujin.

Vaučeri

Posetioci petnaestog Interfesta moći će da kupe vaučere za degustaciju vina, koji košta stotinu dinara. Poznavaoci I ljubitelji vina insistiraju na tome da se vino pije isključivo iz staklene čaše. Oni koji reše da poslušaju praktične savete stručnjaka, ali ponesu i uspomenu sa Interfesta, mogu kupiti brendiranu čašu festivala. Za to će morati da izdvoje 250 dinara.

Festival prevazišao očekivanja organizatora

“Kada smo pre 15 godina počeli da pratimo i promovišemo srpsku vinsku scenu, nismo mogli ni slutiti koliko ćemo trajati. Pogotovo, koliki ćemo uticaj imati”, kažu organizatori Interfesta.

Ističu da su širokim pristupom i profesionalnim odnosom prema ciljevima koje su na početku odredili, izrasli u privredno-turističku manifestaciju. Ona ima odjek i vernu publiku u Srbiji, ali i u svim okolnim zemljama.

“Po broju vinarija, kvalitetnih vina, vinske publike, stručnjaka i prezentatora i različitih manifestacija koje su se razvile, ne samo kod nas, danas ponosno možemo reći da smo uspeli”, kažu organizatori.

Izvor: Infonet Vojvodina

Tags: