Međunarodni festival vina Interfest na Trgu slobode

  • Home
  • AKTUELNO
  • Međunarodni festival vina Interfest na Trgu slobode
NOVI SAD – Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji za novinare povodom najave predstojećeg 15. međunarodnog festivala vina Interfest, koji će biti održan na Trgu slobode od 14. do 16. juna.

“Drago mi je što možemo da najavimo 15. međunarodni festival vina Interfest, manifestaciju koja je u privredno – turističkom smislu jedna od značajnijih u Novom Sadu, a kada je reč o vinu i vinskoj kulturi, mogu reći jedna od značajnijih i u regionu. Uspeli su da opstanu 15 godina, i kontinuirano podižu kvalitet programa. Sigurno je da broj učesnika, koji je ove godine oko 120, potvrđuje da je zainteresovanost za festival na visokom nivou. Predstojećeg vikenda sledi nam jedan zaista lep događaj koji nas polako uvodi u letnju festivalsku sezonu u našem gradu”, rekao je Milorad Radojević.

Predsednica Udruženja Interfest Nataša Budisavljević – Radišić istakla je da će na ovom festivalu biti predstavljena vina iz preko sto vinarija, i preko 500 vinskih etiketa.

“Moći ćete da se upoznate sa najkvalitetnijim vinima iz Srbije koja su na nedavnim renomiranim takmičenjima pobrala najveća odličja. Kao i svih ovih godina, sa nama će biti i naši internacionalni vinski prijatelji iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, a predstavićemo i vina iz Italije, Francuske, Španije, Portugala, Čilea i Austrije. I ovoga puta, pored vrhunskih vina, posetioce očekuju i kvalitetne rakije, ali i probrana gastro ponuda, najkvalitetniji suhomesnati proizvodi, sirevi i drugi delikatesi koje se slažu uz vino”, rekla je Nataša Budisavljević – Radišić.

Tokom festivala biće održane zanimljive stručne radionice i paneli na aktuelne vinske teme tokom dana, a za muzički program u okviru festivalskih večeri će se i ove godine pobrinuti Aleksandar Dujin.

Izvor: RTV

Tags: